Welkom bij ons magazine

Emmie de Vries

Emmie is in 1980 geboren in een klein dorpje in Friesland. Vanaf het moment dat ze leerde lezen, las ze alles wat ze in handen kreeg. Na het lezen van twee van de boeken van Irmgard Smits ontstond de droom om zelf schrijfster te worden en tegelijk ook het geloof dat ze schrijfster kon worden.

Schrijfster werd ze trouwens niet (meteen). Ze studeerde Maatschappelijk werk en Dienstverlening in Leeuwarden, verhuisde naar Groningen en werkte jarenlang op verschillende plekken in de (jeugd)hulpverlening. Het grootste deel van haar hulpverlenerscarrière bracht zij door in de verslavingszorg.

Uiteindelijk kreeg het schrijfvirus haar in 2020 toch weer te pakken. In augustus van dat jaar startte ze met het schrijven van haar eerste boek, een historische roman met de werktitel Vergeten Vrouwen – Janne.

In het jaar dat ze 40 werd is ze dus toch schrijfster geworden. Daarnaast is ze getrouwd en moeder van drie jongens. Vanaf januari 2022 daagt ze haarzelf uit tot het maandelijks schrijven van een kort verhaal.

Posted in bio
X