Welkom bij ons magazine

Mohana van den Kroonenberg

Mohana van den Kroonenberg. Als kind was zij altijd bezig iets te maken, zij tekende, schilderde, componeerde schreef, knutselde en kleide. Na de middelbare school wilde ze dan ook naar de kunstacademie. Haar ouders vonden dat helaas geen goed plan. ‘Eerst iets fatsoenlijks.’ Dat werd werktuigbouwkunde, biomedische technologie aan de Universiteit Twente. Ze studeerde af in een kinderziekenhuis op Java in Bandung, Indonesië. Tijdens deze studie had ze zich ook ingeschreven aan de Schrijversvakschool ’t Colofon. Op zaterdagen treinde  op en zeneer naar Amsterdam.

Na Indonesië verruilde ze Twente voor Den Haag en ging naar er naar de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten. In de avonduren volgde ze er tekenen/schilderen en overdag beeldhouwen. 

Vele jaren heeft ze zich intensief met beeldhouwen bezig gehouden waarvan enkele jaren in Parijs. Mohana heeft veel geëxposeerd, in binnen en buitenland en vele opdrachten uitgevoerd voor particulieren bedrijven en overheid.

Al die jaren is ze blijven lezen en schrijven. Af en toe verscheen er een verhaal in een literair tijdschrift. In 2010 debuteerde ze bij uitgeverij Van Oorschot met de verhalenbundel Moorddiner. Deze werd goed ontvangen en beloond met vijf sterren in de Volkskrant.

Sindsdien verdeelt ze haar tijd over beide disciplines. Ze vindt schrijven en beeldhouwen twee heel fijne bezigheden die elkaar aanvullen en versterken. Dat heeft o.a. geleid tot de twee projecten waaraan ze op dit moment aan werkt: ‘Kinderboekenhelden in brons’ en ‘Schrijversportretten.’ 

Posted in bio
X