Welkom bij ons magazine

Een glimp uit het verleden

IV, V en VI

Ik was drie en mijn kleding bestond uit uitgedragen lappen. Schoenen waren mij vreemd. Ik had oorbellen, maar het waren draden met een knoop. De gaten waren gemaakt met een hete naald.

Ik heb een broer die me zeer lief is en 1jaar en bijna 10 maanden ouder dan mij is. Deze broer woont bij mij grootouders van moeders kant. Hij had het goed…

Ik woon in een groot huis met mijn oma van vaders kant, zijn broertje en zijn 3 kinderen. Pa was één van de eerste gastarbeiders in Nederland.  Hun woonden in vaders huis gratis. Vader stuurde iedere maand geld naar zijn broertje voor ons, maar…wij kregen alleen water en oud droog brood.

Mijn herinneringen zijn zo scherp. Ik weet nog dat ik dacht dat mijn oom mijn vader was. Zijn Kids noemden hem papa en dacht dat hun mijn zusjes en broertje waren…ik wist niet beter.

Ik herinner me eetfestijnen die ze hadden met de deur van de woonkamer dicht. Dat ik hard klopte, schreeuwde dat ik honger had en deze woorden die in mijn diepe geheugen tot de dag van vandaag gebrand zijn:”Ik wil ook!!!”

In verwoestende onbegrip werd ik aan me lot overgelaten. Jaren gesleept als peuter met het idee dat pa (mijn oom) en zijn kinderen (neef en nichten), mijn zogenaamde broertje en zusjes mij haatten. Ongewenst gevoel beheerste al mijn ziel vanaf mijn geboorte..

[…]

Delen V en VI lezen? Koop ze hier. Kosten € 1,50 + btw € 0,14 + betaalkosten € 0,30 = € 1,94.

Extra donatie aan de schrijver.

X