Welkom bij ons magazine

Allegorie

Een doodgewone vrouw. Niet mooi, niet slim, niet succesvol. Gewoon goed genoeg Ze leeft haar saaie grijze-muizen-leventje.

Behalve op woensdag. Dan sluit ze de gordijnen, kleedt zich uit en neemt haar zware flogger zweep met spijkers. Na een tweetal slagen op haar rug komt ze in een soort trance. Meestal eindigt deze wekelijkse uitspatting buiten bewustzijn op de keukenvloer.

Er is dan geen pijn.

Deze begint pas wanneer ze haar kleren weer aantrekt. Oude zwerende wonden, nieuwe bloedende striemen, dikke zwarte korsten,…het brandt, jeukt en doet pijn. Dag en nacht pijn.

Met een selfie-stick maakt ze elke dag een foto. Ze houdt een dagboek bij van hoe de pijn aanvoelt, geeft een score op tien, beschrijft een genezingsproces in geuren en kleuren.

Ze leest medische artikels over wondverzorging, probeert de nieuwste voedingssuplementen voor een snellere heling, koopt de beste zalven.

Haar ervaringen deelt ze in verschillende online-groepen. Daar wisselt ze tips uit over hoe met de pijn om te gaan. Ze vindt er steun als haar pijn ondraaglijk aanvoelt. Ze is immers niet alleen met dit probleem. Dat geeft  troost. En een identiteit.

[…]

Meer lezen?

Koop het hele verhaal hier. Kosten € 1,50 + btw € 0,14 + betaalkosten € 0,30 = € 1,94.

Extra donatie aan de schrijver

X