Welkom bij ons magazine

De Kerstboom

Normaal gesproken kan Willem vreselijk genieten van een ritje op de brommer. Dat ding is zijn lust en zijn leven. Avonden lang zit hij in zijn eentje in de garage te sleutelen. Kacheltje aan, blikje alcoholvrij bier er bij en een vrolijk muziekje op de radio. Truus zit dan binnen met de kat op schoot naar één of ander zwijmelprogramma te kijken. Zelf kan hij het gekweel van de kandidaten van al die programma’s niet meer aan horen. Zijn die mensen nou echt zo dom dat ze niet doorhebben wat er aan de hand is? Vrijkaartjes voor een show krijgen terwijl je een zogenaamde geliefde in het buitenland hebt zitten. Dan moet er toch ergens een belletje gaan rinkelen. Maar nee hoor. Ze zijn allemaal stomverbaasd dat ze uit het publiek gehaald worden en dat hun hele hebben en houden aan de grote klok gehangen wordt.

Hetzelfde met die programma’s waar je op je werkt verrast wordt door een bekende presentator die je daarna verfijnd meedeelt dat je huis of financiën toch eigenlijk wel een zooitje zijn en dat daar wat aan gedaan moet worden.

Eigenlijk heeft hij het dan wel getroffen met zijn Truusje. Die heeft de geldzaken prima op orde, houdt van een net huis en is nog handig met het opknappen van klusjes ook. Schilderen, plankjes ophangen, tv aansluiten, ze draait haar hand er niet voor om.

Dan mag ze haar foutjes hebben door naar dat soort programma’s te kijken.

Oh ja, ze heeft nog een kleinigheidje waar hij wat minder blij mee is. Truus is gek op kerst vieren. En dan niet alleen rond kerstmis. Nee, van haar mag dat het hele jaar door. Lekker koken, gezelligheid aan tafel, kaarsjes aan en zo. En een kerstboom. Geen nepper maar een echte volgehangen met ballen en slingers.

Dat houdt in dat het hele jaar het huis naar dennenaalden ruikt en dan niet de geur uit een spuitbus maar het echte werk van de boom.

In het verleden kwamen er steeds bomen met kluit want die konden dan in de tuin geplant worden. Goed plan maar na twee jaar leek de achtertuin meer op een dennenbos dan op een tuin. Bij de volgende aankoop heeft Willem er een stokje voor gestoken en een gezaagde boom meegenomen bij de kweker. Geen gezeur met nog een boom in de tuin en het hout kon hij na het afsterven gebruiken om de kachel in de garage mee te stoken.

Verder lezen? Koop het hele verhaal hier. Verder lezen? Koop het hele verhaal hier. Kosten € 1,50 + btw € 0,14 + betaalkosten € 0,30 = € 1,94.

Extra donatie aan de schrijver.

X