Welkom bij ons magazine

De narcistische tulp

De rest van het bosje maakt in vergelijking met mij een armzalige indruk. Hoezeer ze ook hun best doen hun geknakte bladeren en hangende kopjes te maskeren, iedereen begrijpt daarvan de zinloosheid. Het is slechts voor mij weggelegd om de Doutzen Kroes onder de tulpen te zijn. De anderen verbleken in mijn majestueuze  schittering.

Dat ik achteloos in een tasje ben gepropt is onvergeeflijk. Dat ik uren niets te drinken krijg is misdadig. De dorst is onverdraaglijk. Ik maakt mij zorgen over mijn veerkracht en mijn teint. Eindelijk krijg ik water. Gulzig zuig ik het vocht op. Gracieus als een prima ballerina recht ik mijn steel, ontvouw mijn tere groene bladeren en hef mijn scharlakenrode kopje naar het licht.

Na een rustige nacht wacht ik vol ongeduld op de uitroepen van bewondering. Maar niemand die naar mij omkijkt. Dag na dag kijk ik naar mijn beeltenis in de spiegel. Tot mijn grote ontsteltenis ontdekt ik een aantal etmalen later het begin van een aftakelingsproces. Mijn prachtige smaragdgroene blad vertoont aan de uiteinden gele puntjes, die langzaam verkleuren naar bruin. De kromming van mijn steel neemt angstaanjagende vormen aan, als een rug getergd door scoliose. Mijn meeldraden verkleuren tot bijna zwart. De eens zo schitterende rode bloembladeren drogen in tot brosse velletjes die knisperen bij aanraking.

Voordat ik sterf kijk ik nog eenmaal in de spiegel om te constateren dat ik zelfs in mijn tere ouderdom een gratie en een schoonheid bezit die iedereen moet verblinden.

Wil je het verhaal downloaden? Betaal hier via Ideal  het minimum bedrag is € 1,50 plus BTW € 0,14 en betaalkosten € 0,30 = € 1.94, voor het ontvangen van het verhaal.

Je kunt ook een donatie overmaken aan de schrijver.

X