Welkom bij ons magazine

De uitdaging

Op de televisie was Angela Groothuis in het infotainment programma ‘Op1’ te gast. Ongetwijfeld zou ze iets zeggen over seksistische dingen in het programma waar ze in zat. Wiel had haar al lang niet gezien op de televisie en vond haar er oud uitzien, misschien kon je de indruk de indruk die ze maakte ook ziek noemen.

Waar zij het op dat moment over had was gerelateerd aan Corona en Wiel wilde het liever niet horen; er was al te veel over gepraat, gekeuveld en geflauwekuld.

‘Kan ie ergens anders op?’

‘Natuurlijk, zei Hella.’ Ze ging verder met het kijken naar haar eigen scherm.

Angela deed Wiel terugdenken aan zijn deelname aan het programma. ‘De Uitdaging’. Wanneer ook weer? Negentiger jaren, maar voor precieze jaartallen moest je bij Wiel niet aankomen. Hij was toen hij nog beeldend kunstenaar, of probeerde dat te zijn. De aflevering ging om bussen waarmee zielige kinderen voor het eerst op vakantie moesten kunnen gaan, (het beschilderen van de bussen voor een goed doel dus). Hij was er toen achter gekomen dat televisie niet was hoe het er uit zag. Niet alleen omdat hij ruzie kreeg met de regisseur over hoe zijn vrolijke motieven op de tot kampeerbus omgebouwde reisbus er uit zagen (de verf druipt, dat kan niet) maar zeker ook door de drievoudige take van Angela, die drie keer de zelfde route heel hard moest lopen om de indruk te wekken dat zij een ongelofelijke haast had om niet alles helemaal in duigen te laten vallen.

[…]


Verder lezen? Koop het hele verhaal hier. Kosten € 1,50 + btw € 0,14 + betaalkosten € 0,30 = € 1,94.

Of word abonnee.

Extra donatie aan de schrijver.

X