Welkom bij ons magazine

De ware

Vijftig, vrijgezel en kinderloos. Op aanraden van zijn secretaresse, waar hij onbeholpen mee had geflirt, was hij begonnen met internet daten. Even nog had hij tegengesputterd, maar ze had gelijk; het was beter dan thuis zitten en jezelf zielig vinden.

De koffieshop die zijn eerste date had voorgesteld was in een heel andere buurt en om te voorkomen dat hij om de verkeerde redenen in de smaak zou vallen, parkeerde hij zijn auto om de hoek. Eenmaal binnen koos hij een zitje bij de deur, zodat hij haar kon zien binnenkomen, maar eigenlijk wist hij niet eens hoe ze eruit zag. Ze hadden elkaar een paar weken geleden ontmoet op een gratis website, die vooral door jongeren werd gebruikt. Hij wist dat ze Filippijnse was, maar een fatsoenlijke foto had hij nooit van haar gezien. Die ene, samen met haar zus, ondersteboven aan een bungee-jump koord, was nog de meest duidelijke.

Uiteraard was hij te vroeg. Het Bijenkorf-tasje met chocolaatjes en een flesje parfum, gekozen op basis van haar vrolijke e-mails, zette hij naast de fauteuil. Al snel begonnen zijn wangen te gloeien en knelden zijn schoenen. Iedere bezoeker wist in één oogopslag waarom hij daar zat. De deurbel klingelde en een scholiere danste naar binnen. Lang zwart haar, strakke spijkerbroek en een rugtasje. ‘Wat een schatje,’ mompelde hij, nadat zijn ogen ongewild haar tengere gestalte gescand hadden. Beschaamd wendde hij zijn blik af.

[…]

Verder lezen? Koop het hele verhaal hier. Kosten € 1,50 + btw € 0,14 + betaalkosten € 0,30 = € 1,94.

Of word abonnee.

Extra donatie aan de schrijver.

X