Welkom bij ons magazine

Handdoekenwas

Eergisteren had Astrid een volleybaltoernooi. In alle vroegte stond ze al op. Een beetje gestrest en prikkelbaar.
‘Shit. De handdoeken zijn op. Nu kan ik ook nog eens een was gaan draaien,’ merkte ze op, terwijl ze de vochtige handdoeken uit de wasmand haalde.
‘Laat maar,’ stelde ik haar gerust. ‘Die stop ik wel in de wasmachine.’ Vervolgens deed ik wat ik beloofde, wat me een liefdevolle glimlach van haar opleverde.
Een half uurtje later ging Astrid ervandoor.
‘Dit wordt voor mij wel een saaie dag hoor,’ verzekerde ik haar bij het afscheid. Toen ze de deur achter zich sloot, begon ik aan een heerlijk ontspannen dag.
In de loop van de morgen constateerde ik, dat de was gedraaid was. Dus haalde ik de handdoeken uit de wasmachine en stopte ze in de droogtrommel. Ik draaide wat aan de knoppen en hoopte dat ik het goede droogprogramma had aangezet. Met succes, vermoed ik, want zo’n twee uur later kwamen er kurkdroge handdoeken uit. Mijn genegenheid voor mijn geliefde ging zelfs zover, dat ik ze netjes opvouwde en op hun plaats in een kast in de badkamer legde.
Aan het begin van de avond kwam Astrid weer thuis. Moe, bezweet, maar zeer voldaan van een geslaagde sportdag. ‘Ik spring gelijk onder de douche,’ zei ze. Niet veel later klonk er – net als die morgen – een agressieve kreet uit de badkamer: ‘Shit!’
Toen ik verschrikt poolshoogte ging nemen, trof ik een boze, blote Astrid aan. Al mijn keurig gevouwen handdoeken had ze op de vloer gesmeten.
‘Wat zijn dat voor stinkdingen,’ verweet ze me. ‘Heb je vanmorgen de wasmachine wel áángezet?’
[…]

Verder lezen? Koop het hele verhaal hier. Kosten € 1,50 + btw € 0,14 + betaalkosten € 0,30 = € 1,94.

Extra donatie aan de schrijver

X