Welkom bij ons magazine

Liefdesziek

‘Schatje, alsjeblief, stap uit. Ik ben zo blij dat je me wil zien. Laat me je vasthouden. Please, waarom huil je nu? ’Jan weet dat hij voorzichtig moet zijn als Karen zo’n bui heeft. Hij opent  het portier en hurkt naast haar neer.

Ze laat haar hoofd in zijn nek zakken en slaat haar armen om hem heen.  ‘waarom ik huil? Omdat…omdat ik niet meer kan. Ik hou dit hele gedoe niet meer vol. Ik kan het niet meer, echt niet… Twaalf jaar…., dit is, dit is…een marteling ‘

 Het komt er met horten en stoten uit en Jan voelt de tranen en het snot in zijn nek druipen. ‘Kom, laat ons naar het bankje gaan, ik wil je iets vertellen’ Hij komt overeind en helpt haar uit de auto. Door hem wordt ze graag als een kind behandeld, dat heeft hij al vaker gemerkt. Hij blijft haar vasthouden, neemt de sleutels  en leidt haar  richting  wandelpad. Ze stappen flink door want de tijd samen is altijd te kort. De bank in de bocht is hun vaste stek.

 Karen snift nog na maar begint hem al kleine kusjes in zijn nek te geven. Het komt in orde denkt hij en trekt haar extra hard tegen zich aan ‘Liefje, ik weet dat je me niet meer gelooft, maar nu is het echt waar. Ik ga scheiden. Ze is akkoord. Ze blijft in de zaak maar we gaan  apart wonen. Dan kunnen jij en ik gaan samenwonen. Ik ben  zelfs al gaan kijken naar een huis in Balegem. Dat wil ik samen met jou kopen. Wat denk je?’

 Ze kijkt hem aan, haar ogen vol tranen. ‘Wat ik denk? Ik denk dat ik naar huis moet. Ik denk dat jij mij voor de zoveelste keer zit te sussen met beloftes die je nooit nakomt en ik heb er genoeg van. Dat denk ik’ Ze staat recht en wankelt op haar te hoge hakken.

Hij trekt  aan haar jas. Ze aarzelt. Dan laat ze zich op zijn schoot zakken. En daar is het weer. Het blijft hem verrassen. Geen enkele vrouw geeft hem dit gevoel, geen enkele. En hij kent er vele. Mooiere, jongere, met een echte kont en grotere borsten….. Maar zij, zij is….ze kijkt hem recht in de ogen terwijl ze klaarkomt en dan kan hij het niet langer meer tegenhouden. Ze likt zijn gezicht terwijl zijn hart langzaam van galop naar draf en stap terugkeert.

 Tring, tring

Een fietser slingert gevaarlijk dicht bij hun benen voorbij. ‘Vuilaards, ge moest u schamen’

Karen blijft op zijn schoot zitten. ‘Hij ziet niks hoor, mijn rok hangt er over’

 ‘Ik zie je doodgraag liefje, je bent de vrouw van mijn dromen’ zijn handen omklemmen haar gezicht, hij weet dat ze smelt van dit gebaar.

 ‘Ja, dat zeg je al zo lang maar wat kan ik daar mee?’

De hoopvolle blik in haar ogen ontgaat hem niet. ‘Geef me gewoon de kans te bewijzen dat ik het nu echt meen’ en hij kust haar opnieuw, minutenlang.

 Ze omklemt hem als een drenkeling.’ Ik moet naar huis. Zo lang naar de supermarkt, hoe moet ik dat nu weer uitleggen’ Ze zucht en knijpt nog harder. ‘Jan, ik ben zot van jou, al meer dan 12 jaar, ik wil je vrouw zijn, niet je minnares’ Ze staat op, trekt haar slipje aan ‘Kom, doe je broek dicht, ik moet weg’. Hoe dichter ze bij de parking komen, hoe trager hun passen, hoe vaker ze stil staan voor nog een zoen en nog één.

  ‘ Ik wil geen afscheid meer. Ik wil bij jou zijn. Ik wil elke nacht in je armen slapen. ’ Ze maakt zich los uit zijn omhelzing  en  stapt in. Tranen over haar gezicht. Hij houdt het portier vast ‘dat wil ik ook, dat weet je toch? Geloof nu toch eindelijk eens in mij’ ‘Hoe kan ik nog in jou geloven na alles?’ ‘Omdat het nu echt, echt, echt is. Die scheidingsbemiddelaar zet er vaart achter. Het gaat nu allemaal supersnel ’
‘Weet je wat? Bel me als je alleen woont. En nu meen ik het’ De auto vertrekt met gierende banden.  Haar ultimatums maken al lang geen indruk meer op hem.  In zijn wagen smst hij haar:’ liefje, je bent de vrouw van mijn leven, ik zie je doodgraag’. De 11 gemiste oproepen van zijn vrouw beantwoordt hij met  ‘ik ben wat later thuis, tot straks, kus’ de derde sms is naar een privé masseuse: ‘dag Ruslana , heb je nog een plaats vrij vandaag? Graag B2B met afwerking.’

[…]

Meer lezen. Download het hele verhaal hier.

Kosten € 1,50 + btw € 0,14 + betaalkosten € 0,30 = € 1,94.

Extra donatie aan de schrijver.

X