Welkom bij ons magazine

Lily’s laarsjes

Lily´s laarsen

Jeanine Schepens

“Lily, Lily “ riep haar moeder. Geen gehoor.Enkel haar laarsjes op de mat.Ze moest in huis zijn. Maar met dat kind wist je nooit. Ze had zoveel fantasie dat ze waarschijnlijk weer tenten of boomhutten aan het maken was.

Haar vader zei het meermaals : “Wiens kind is dit eigenlijk? Er is niemand in de familie met zoveel fantasie, zo roekeloos en wild ….”

Waarom moeten kinderen altijd op iemand van de familie lijken ?

Het begint al als ze geboren worden, wat lijkt ze sprekend op papa ?

“Lily, Lily “ riep haar moeder een tweede maal.

“Waar zit dat godverdomse kind nu weer ?” zei haar moeder tegen haar vader. Hij stond door het venster te gluren. Sinds zijn ontslag vond hij nooit meer zijn drive. Hij stond op, at een boterham met confituur, ging in zijn zetel zitten. Menigmaal staarde hij enkel naar een zwart scherm, hij zette de tv niet eens aan. Hij was te oud.Hij had nog zoveel plannen.Het mocht allemaal niet baten, zijn werkgever wou niet luisteren, hij was de minst productieve, ze konden hem niet houden. Al zijn argumenten dat hij een gezin had, dat hij toch al 35 jaar een trouwe werknemer was; het mocht niet baten. Hij zag wel promotiekansen bij de concurrent. Hij deed het niet, hij was hondstrouw en zou zijn werkgever niet in de steek laten. Ook toen de firma het moeilijk had, was hij de man die het weekendwerk deed om de firma uit het slop te halen. Hoe dankbaar zijn baas toen was, hij zei dat hij dat nooit zou vergeten. Wel dat had niet lang geduurd, hij was het al snel vergeten en gooide zijn trouwe werknemer weg als een oude vod.

Dieter kon dit niet verkroppen zakte weg in een diep dal.

“Lily, Lily” riep haar moeder voor de derde maal. Ze zocht het gehele huis af maar Lily was nergens. In de tuin ? Op haar kousen? Was ze nu helemaal gek geworden ?

Had ze nog geen werk genoeg ? Een depressieve man, fulltime job, het huishouden en een moestuin van twee are. Moest ze hier nu echt alles alleen doen ?

Verder lezen? Bestel hier het hele verhaal. (Kosten € 1,50 + BTW 0,14 + betaalkosten € 0,30 = € 1,94)

Extra donatie aan de schrijver kan hier.

X