Welkom bij ons magazine

Midlifecrisis

Iedere man krijgt er op een gegeven moment wel in enige mate mee te maken: de midlifecrisis. Je bent aangekomen bij de middelbare leeftijd, overziet wat je hebt bereikt, gaat piekeren en je komt tot de slotsom dat je leven één grote mislukking is. Met een redelijke dosis nuchterheid komen de meeste mannen aardig snel over die dip heen. Maar niet allemaal… sommigen blijven maar piekeren en tobben.

Dat overkwam ook mijn neef.

Achteraf gezien hadden wij al ruim van te voren kunnen zien aankomen, dat die aandoening zich bij hem aan het settelen was. Het begon ermee, dat hij van de één op de andere dag besloot om trompetlessen te gaan nemen. Natuurlijk was zijn hele omgeving aangenaam verrast door zijn onverwachte muzikale omwenteling en menige vrouw spoorde haar man aan om zijn voorbeeld te volgen. Zijn eigen echtgenote glom natuurlijk van trots, toen haar man zo leuk in de belangstelling kwam te staan. Naast zijn dure instrument had hij natuurlijk ook de uitgaven voor zijn muzieklessen en het abonnement van een of ander blaadje voor trompettisten. Al met al een kostenpost van enkele duizenden euro’s. Helaas eindigde het allemaal in een groot debacle. Na ongeveer een week gebood zijn vrouw hem te stoppen met zijn oefeningen, omdat de herrie niet te harden was. Bovendien hoefde de hele straat niet te weten, dat er geen greintje muzikaliteit in hem school.

Zijn crises nam in ernst toe en zocht een uitweg in zijn verwarde psyche. Neef keek in de spiegel en trok de rampzalige conclusie, dat hij er nog best aardig uitzag. Met als gevolg, dat hij op verjaardagen en andere feestjes begon te flirten met jongedames van een jaar of twintig. Die vonden deze kalende veertigplusser, met haartjes uit zijn neus en oren en een enigszins klapperend kunstgebit niet zo aantrekkelijk als hij zelf dacht te zijn. Natuurlijk lachten ze hem achter zijn rug uit. Op één meisje na, die duidelijk hoorbaar haar mening gaf: ‘Ik vind hem best zielig, hoor!’

Om indruk te maken op de jonge dames begon hij aan motorrijlessen. En na enkele maanden staarden wij hem een beetje medelijdend na, als hij op zijn gloednieuwe motorfiets en in zijn zwarte leren pak de straat uit ronkte.

Weer enkele maanden later bereikte zijn obsessie zijn hoogtepunt… of dieptepunt. Een jonge vrouw – een vlot, sportief type, alleenstaande moeder van twee kinderen – palmde hem in.

Zelf dacht hij, dat hij háár had ingepalmd en dat lieten wij maar zo.

Zo snel als hij kon scheidde hij van zijn vrouw en trok bij haar in. Een werkelijk gelukzalige toekomst lag voor hem in het verschiet. In de mooie zomer maakten zij samen lange fietstochten en ondernamen zij een avontuurlijke safarireis naar Kenia. Na ongeveer een jaar werd hun geluk aangevuld met een welgeschapen zoontje. Helaas hadden al die sportieve activiteiten teveel van neefs krachten gevergd. Als een gebroken man stond hij de poepluiers van zijn baby te verwisselen, terwijl zijn inmiddels puberende stiefkinderen hem het bloed onder de nagels vandaan haalden. Hij zag nog maar één toekomstbeeld voor zich: een huis- tuin- en keukengezin met opgroeiende lastposten en geen tijd voor zichzelf. Een situatie, die hij in zijn vorige gezin net was ontgroeid.

[…]

Verder lezen? Koop het hele verhaal hier. Kosten € 1,50 + btw € 0,14 + betaalkosten € 0,30 = € 1,94.

Extra donatie aan de schrijver.

X