Welkom bij ons magazine

Na corona

Elke dag staat hij in de tram, hangt aan het gele handvat en wiegt met de wagon mee die met hoge snelheid over de rails rijdt

Bij de halt Voorburg ’t Loo stapt zij in. Ze heeft een strakke spijkerbroek aan en een okergeel jack. Voor haar mond heeft ze een zwart mondkapje, zo een die ver over haar neus gaat. Tussen de donkere wenkbrauwen en het zwarte mondkapje prijken diepbruine ogen. Haar dikke haar valt tot op de capuchon. ‘Een prachtige kleurcombinatie,’ denk hij.

Zij kijkt hem altijd aan. Hij denkt dat ze naar hem glimlacht, maar kan dat niet zien. Hij knikt, zij buigt haar hoofd verlegen weg. Hij schaamt zich voor zijn fantasieloze licht blauwe mondkapje. ‘Nu moet je indruk maken met de keuze van je mondkapje, ‘ denkt hij. Hij verbergt met zijn hand zijn saaie keuze.

Weer kijkt ze zijn richting op. Het is een bijna dagelijks ritueel. Een dag was ze er niet. Hij liep de tram in om te kijken of ze bij andere deuren was ingestapt. De hele dag speelde haar afwezigheid door zijn hoofd. De volgende ochtend ging hij vroeger dan normaal naar zijn halte. De trams reden op tijd. Hij liet er drie voorbij gaan en stapte in de vierde in. Met piepende remmen stopte de tram bij Voorburg ´t Loo.

Zij stapte weer in, keek hem langer aan dan normaal. Hij zag dat ze glimlachte, hij knikte en wilde wat zeggen maar deed het niet.

Diezelfde avond is er een persconferentie van de premier. Het land is het inmiddels gewend, eerst deed hij dat eens in de veertien dagen, toen eens per week, nu weer eens in de veertien dagen.

Hij zit aan de buis gekluisterd, hij wil horen dat het klaar is met het virus, hij wil horen dat we terug kunnen naar normaal, de mondkapjes af, de handen droog en weer tegen elkaar op botsen.

‘Dames en heren, ik kan u zeggen dat we het virus hebben overwonnen. Alle maatregelen die we het afgelopen jaar hebben genomen om het virus eronder te krijgen hebben gewerkt en dankzij het vaccin kunnen we maanden eerder dan verwacht het normale leven weer oppakken. U mag zonder mondkapje weer winkelen, u mag naar de bioscoop, de bibliotheek en het zwembad, u mag naar festiviteiten en naar festivals en als u met het openbaar vervoer gaat mag u het kapje thuis laten.’

[…]

Verder lezen? Koop het hele verhaal hier. Kosten € 1,50 + btw € 0,14 + betaalkosten € 0,30 = € 1,94.

Extra donatie aan de schrijver.

X