Welkom bij ons magazine

Oud en nieuw

De maan piepte als een kleine sikkel achter de wolken vandaan. Over het grasveld, dat er in het schaarse licht donkergrijs uitzag, viel een schaduw. Tenminste, het leek een schaduw want er was niet concreet iets of iemand te zien die dat zou kunnen veroorzaken. Het bewoog. Niet alleen van links naar rechts maar veranderde ook van grootte.

Toos keek gefascineerd tussen de gordijnen door. Een huivering liep over haar rug. Ze moet ineens denken aan de film Scrooge en de drie geesten van het verleden, het heden en de toekomst. Hoe ze daar nu ineens bij komt weet ze niet, het plopte haar gedachten binnen vanuit het niets.

 

Vanaf het tafeltje pakt ze haar bril. Misschien dat het helpt en ze iets meer kan zien van wat er zich buiten afspeelt. Voor de zekerheid pakt ze ook de telefoon. Mocht er echt iets aan de hand zijn dan kan ze meteen 112 bellen. Je weet maar nooit wat er allemaal kan gebeuren. Soms hoor je zulke rare verhalen. Glazenwassers die meer de ramen controleren of ze openstaan dan of ze schoon zijn. Magere figuren die poortdeuren proberen te openen om frisdrank of bier weg te halen. En dat zijn dan nog de minst erge vormen die Toos zich voor kan stellen.

Kijk, daar gaat de schim weer. Of nee, het zijn er twee… drie… Ja het zijn er drie. De drie wijzen uit het Oosten? Nee. Kerst is voorbij dus die lopen niet meer rond.

[…]Verder lezen? Koop het hele verhaal hier. Kosten € 1,50 + btw € 0,14 + betaalkosten € 0,30 = € 1,94.Extra donatie aan de schrijver.

X