Welkom bij ons magazine

Sinterklaasliedjes

Ik denk dat iedereen die kinderen heeft het volgende misschien zal herkennen.

Je eigen kind is vier jaar geworden en gaat naar groep een van de basisschool. Op de peuterspeelzaal of op het kinderdagverblijf heeft je kindje al vriendjes en vriendinnetjes gemaakt die misschien wel naar een andere school gaan in diezelfde periode. En op school leren al die kindjes liedjes. De bekende kinderliedjes, misschien de Sint Maarten liedjes en in november worden natuurlijk de Sinterklaasliedjes gezongen en geoefend voor de grote dag dat Sinterklaas zijn opwachting op school gaat maken.

Herkenbaar? Voor mij zeker en ik weet in ieder geval een speciale vriendin van me die nu heel hard begint te lachen omdat ze precies weet wat ik jullie nu ga vertellen.

Mijn en haar oudsten zaten namelijk van heel kleins af aan op iets dat hier in het dorp bekend stond als de kruigroep. Een koffieochtend voor moeders met kinderen die nog niet oud genoeg waren om naar de peuterspeelzaal te mogen gaan maar op die manier wel al om leerden gaan met leeftijdsgenootjes en leerden dat ze soms speelgoed moesten delen. Voor de moeders was het een gezellige ochtend waar de leuke en minder leuke dingen gedeeld werden. Ook als er een probleem was met de opvoeding dan kon je daar je problemen delen. Altijd makkelijk.

Tegelijkertijd waren we zwanger van onze tweeden. Zij was in maart uitgerekend en ik in augustus. Ook deze kinderen speelden vaak samen. Ze kenden elkaar immers al van (voor) de geboorte.

De oudsten werden opgegeven voor zwemles en aangezien het plaatselijke zwembad een wachtlijst had, werd er gekozen voor een zwembad iets verder weg. Geen probleem want de beide moeders waren in het bezit van een auto en gelukkig ook een rijbewijs. Afgesproken werd dat ik op dinsdag met de oudsten naar het zwembad zou gaan en zij met de jongsten thuis bleef. Op vrijdag waren de rollen omgedraaid. Prima geregeld toch?

[…]

Verder lezen? Koop het hele verhaal hier. Verder lezen? Koop het hele verhaal hier. Kosten € 1,50 + btw € 0,14 + betaalkosten € 0,30 = € 1,94.

Extra donatie aan de schrijver.

X