Welkom bij ons magazine

Verkeerd adres

“Hé Peter, tot maandag. Ik ga naar huis.” De werkdag zit er op voor Erik en zijn werkmaatje Peter. Het nieuwbouwproject waar ze mee bezig waren was een welkome afwisseling geweest na de periode dat ze voor een woningbouworganisatie werkten. Iedere dag verschillende adressen om de meest ongure zaken uit toiletten en afvoeren te halen. Soms was de verstopping zo erg dat ze er een rioolreiniger bij moesten halen voordat ze verder konden gaan. Hier een douchekop vervangen die volkomen verkalkt was en daar een nieuw leertje in de keukenkraan. Allemaal kleine klusjes waardoor hij het het gevoel had dat hij meer in de auto zat dan dat hij aan het werk was. Vandaar dat dit even een leuke tussenstop was. In de morgen naar de klus rijden, de hele dag bezig zijn met buizen buigen en solderen, kranen plaatsen en afvoeren aansluiten in kastjes die nog helemaal leeg zijn en wanneer het tijd is dan ga je naar huis. Wat niet af is ligt er morgen nog wel. Jammer genoeg was vandaag de laatste dag op de bouwplaats. Maandag gaat het gewone werk weer beginnen en vanavond zal hij wel een belletje krijgen met de opdrachten voor de volgende week. Zijn baas wil altijd alles klaar hebben voordat de zaterdag begint. Vrijdagavond na het doorgeven van het schema voor de volgende week zet hij zijn teefoon uit en die gaat op maandagochtend pas weer aan. Storingsdiensten draaien ze al jaren niet meer dus ook daar hoeft de telefoon niet voor aan te blijven staan.

Erik heeft gedoucht en zit na een heerlijk avondmaal, gekleed in zijn favoriete joggingbroek te genieten van een heerlijk glaasje gekoelde Fristi als zijn telefoon gaat. Het is zijn baas en hij krijgt opdracht om een klus te klaren bij een rijke oude dame. Dat kan heel leuk zijn maar het kan juist ook heel verkeerd uitpakken. De ene oude dame bakt koekjes en loopt rond met glazen zelfgemaakte limonade, anderen lopen achter je aan om te controleren of er geen druppeltje water op hun pasgewreven parket terecht komt. En dan heeft hij het nog niet eens over de exemplaren die de hele tijd lopen te oreren over hun over het algemeen veel te dikke kleine keffertje ze al hun aandacht aan willen geven en als de dood zijn dat hun kleine schatje in de buurt van een man komt die vettigheid aan zijn handen heeft. Stel je toch eens voor dat het roze strikje scheef zou kunnen komen te zitten of dat het belachelijke jasje dat ze dragen een vlekje zou krijgen. Erik buigt zich over de tafel om zijn notitieblok en pen te pakken. In een onhandig momentje laat hij zijn telefoon vallen. Hij bukt zich om zijn smartphone op te pakken en te controleren of er geen krassen op het scherm zitten. Alles lijkt in orde. Alleen wanneer hij het toestel aan zijn oor houdt en zijn baas het adres door wil geven, begint zijn telefoon te kraken en wordt de verbinding verbroken. Heeft hij het nou goed gehoord? Hoorde hij nou dat hij naar Canberra moet. Zijn baas heeft wel eens rare klanten maar dit slaat alles. Dat wordt een duur grapje om een loodgieter van zo ver te laten komen. Gelukkig woont hij vlak bij Schiphol en is het makkelijker om naar de luchthaven te rijden dan via de computer een boeking te maken. Met de creditcard van het bedrijf op zak stapt hij in de auto.

“Nee meneer. De eerstvolgende vluchten zijn volgeboekt en vandaag gaat er sowieso niets meer richting Australië. Ik kan U wel boeken op de vlucht van zondagavond Om elf uur vijfendertig. U vliegt dan van Amsterdam naar Abu Dhabi met een Airbus van de KLM en daar stapt U over op een Boeing triple seven van Etihad naar Melbourne. Door het tijdsverschil is de aankomst daar maandag eind van de middag tien voor half zes plaatselijke tijd. Vanuit Melbourne kan ik U dan op een binnenlandse vlucht boeken via Qantas of Virgin Airline naar Canberra. Die vlucht duurt iets meer dan een uur en de eerste vertrekt om vijf over zeven ‘s avonds. De tweede is twee uur later. Zal ik de reservering in orde maken?” Extra donatie aan de schrijver.

Meer lezen? Koop het verhaal hier. Kosten € 1,50 + btw € 0,14 + betaalkosten € 0,30 = € 1,94

Extra donatie aan de schrijver.

X