Welkom bij ons magazine

Verkeerde vrienden

‘Verkeerde vrienden, donder op met je verkeerde vrienden.’ Ze beet hem de woorden toe.

Nee.., hij had lekkere vrienden. Ze wist er zeggen en schrijven twee op te noemen. De kroegbaas en die hoer van de hoek, al die kleine wezentjes natuurlijk niet meegerekend.

Ja, ze moest toegeven, overleg was er niet geweest toen ze haar club bij hen thuis had uitgenodigd. Dat had ze met opzet gedaan. En waarom zou ze ook. Overleggen en afspraken maken deden ze allang niet meer. Ze leefden hun eigen leven, weliswaar in één huis, maar daar was alles mee gezegd. Er was niets meer over van de verliefdheid van het begin.

Iedere avond sloot hij zich op in zijn kabouterkamer, zijn schijnwereld. Een man van vijfenvijftig die kabouters verzamelde. Te bespottelijk voor woorden. Hij begon zelf steeds meer op een kabouter te lijken vond zij, zeker nadat hij dat idiote puntbaardje had laten staan. Nog even en hij ging naar zijn werk met een rood puntmutsje op. Schamper had ze hem de bijnaam Paulus gegeven. Het paste goed bij zijn een meter vierenvijftig. Zij mat met haar imposante verschijning van tenen tot kruin een meter negentig.

Het leken lichtjaren geleden, maar destijds was juist het grote lengteverschil tussen hen tweeën, de belangrijkste reden geweest voor de ultieme aantrekkingskracht tussen hen beiden. Het vinden van een partner was, voor zowel hem als haar, niet makkelijk geweest. Haar lengte en postuur schrok ieder wezen van het andere geslacht af. Zijn lengte, of juist het ontbreken daarvan, vonden de vrouwen onmannelijk en daarmee onaantrekkelijk. Niemand had het met haar aangedurfd, totdat Paulus verscheen. Op een feestje had hij haar ten dans gevraagd. Ze dansten een langzaam nummer. Hij kwam tot haar boezem. Toen hij al dansend zijn gezicht naar haar toedraaide, kon hij niet alleen zijn neus, maar zijn hele hoofd in de gleuf tussen haar borsten verbergen. Ze raakten er beiden opgewonden van. Wel werden ze door iedereen aangegaapt en nagewezen, maar daar trokken zij zich niets van aan.

Het was allemaal begonnen als een sprookje, maar gaandeweg sloeg de verliefdheid om in ergernis, mede veroorzaakt door de ongemakken die zich voordeden bij het bedrijven van de liefde. In heb begin had ze zijn onhandige geklauter vertederend gevonden, maar later veegde zij hem als een irritante vlieg van zich af. Hij wist niet meer wat hij moest doen en kromp ineen van schaamte. Paulus trok zich terug in de sprookjeswereld op zijn kamer, waar hij zich omringde met honderden kabouters van steen en porselein. Hij ging zelfs met een steeds dunner stemmetje praten. Zij daarentegen, bleef wie ze was, een grote sterke vrouw. De introductie van de leden van de club, die zij in hun huis had uitgenodigd, jaagde hem de  stuipen op het lijf. Op de eerste clubavond bogen de nieuwe leden een voor een hun hoofden om via de voordeur hun huis te betreden. Ze vulden al snel, de brede, hoge hal. Paulus stond te bibberen als een rietje. Zijn puntbaardje trilde toen zij het gezelschap aan hem voorstelde. Het waren haar nieuwe vrienden, allen lid van de reuzenclub.

Wil je het verhaal downloaden? Betaal hier via Ideal   het minimum bedrag is € 1,50 plus BTW € 0,14 en betaalkosten € 0,30 = € 1.94, voor ontvangen van het verhaal.

Je kunt ook een donatie overmaken aan de schrijver.

X